Via

dagon logo no text

Dagon Clan este un vin tânăr născut la maturitate de regiunea Dealul Mare. O echipă de trei vinificatori a creat Dagon Clan după o filozofie care se opune deseori tendințelor comerciale. Reputatul enolog australian Mark Haisma, unul din membrii Clanului, crede că respectul pentru strugure și vin și căutarea eleganței și purității în expresia vinului, sunt resorturile care trebuie să împingă spre perfecțiune un vinificator.
 Echipa din spatele Dagon Clan lucrează la doua proiecte distincte:
….o linie de vinuri de tip Negociant, din struguri cumpărați de la producători locali cu care există o strânsă colaborare pe durata ciclului vegetativ pentru asigurarea calității strugurilor.
….o linie de vinuri de tip Estate, din struguri crescuți în via Dagon de pe Valea Nucetului

Vezi Locația

Struguri

Clanul Dagon caută si selectează struguri din parcele de vii bătrâne care nu au fost ținute pe dietă de chimicale. Odată descoperiți strugurii care răspund standardelor de puritate Dagon, Mark și restul echipei “adoptă” via, implicându-se în ciclul vegetativ pentru a fi siguri că vor obține calitatea așteptată.

Echipamente

Sunt făcute la comandă după designul lui Mark Haisma, din materiale de cea mai bună calitate și sunt “minione” atunci când le compari cu cele comune in cramele mari. Mark a cerut ca echipamentele să fie mici pentru că experiența lui de peste 20 de ani în domeniu spune că astfel poate controla mai precis procesul vinificării. Mai mult, dimensiunea modestă a unei prese tradiționale refăcute la perfecție face ca procesarea strugurilor să fie blândă din punct de vedere mecanic și termic.

Cramă

Crama @Conacul Ceptura este noua casă a vinurilor Dagon. Conacul Ceptura, la intersecția dintre mâine și ieri, într-o paranteză temporală unde e mereu început de toamnă, unde vinurile Dagon curg albe, galbene, roz sau roșii în pahare, unde sfârâie focul sub oale de mâncare și unde cearșafurile trosnesc apretate în paturile de lemn din camerele care miros a curațenie și verde.

Conacul Ceptura

MAGAZIN DE DESFACERE | RESTAURANT | HOTEL