dagon logo no text
Portretul lui Mihnea Vasilache

Mihnea Vasilache

Vinul este amprenta culturală și spirituală a unui popor. Poți să citești în vin tradițiile unui neam. Pentru Dagon Clan, vinul este afirmarea unei povești.
În cazul nostru, povestea pământului de la Dealu Mare, o zonă cu un potențial viticol comparabil cu al altor zone celebre din lume.

Portretul lui Sebastian Ion

Sebastian Ion

Vinul este experiență. In el simți vorbind pământul, ploile și soarele, vântul și seceta. Este băutura pe care o făcea bunicul în via scăpată de colectivizare, nu vreo formulă chimică amestecând lacom drojdii, enzime și activatori.
Sunt de asemeni fericit că am putut să readucem viață într-o podgorie veche de aproape 50 de ani. Că am adus Feteasca Neagră, Albă și Regală în vocabularul criticilor internaționali de vin.
 Dagon Clan nu este doar un vin. Ci o șansă.

Portretul lui Mark Haisma

Mark Haisma

Vinul este viață. Sălbaticia și eleganța pământului prinse într-un pahar. Deși fac vinuri de peste 20 de ani, nu am reușit să stăpânesc vinul. Este mereu surprinzător. Te învață că nu tu îl faci pe el ci el te lasă să îl descoperi.
În România am avut norocul să întâlnesc două soiuri incredibile de struguri: Feteasca Albă și cea Neagră de la Dealul Mare. În mâinile potrivite, Feteasca Albă și Neagră pot să stea cu demnitate alături de marile vinuri ale lumii.

Portretul lui Mihai Rățulea

Mihai Rățulea

S-a alăturat echipei Dagon în primăvara lui 2016 după o carieră de succes la Tohani și stagii de pregătire în Africa de Sud. Mihai a absolvit al USAMV București (Viticultură și Oenologie) și este responsabil pentru manufactura vinurilor Dagon sub îndrumarea lui Mark Haisma. Când nu trebăluiește prin cramă, Mihai meșterește la echipamentele de vinificație sau plănuiește transformarea viilor Dagon într-un ecosistem complex.

Portretul lui Claudiu Bolborici

Claudiu Bolborici

Claudiu este născut și crescut pe Valea Nucetului, la o plimbare de câine distantă de viile Dagon. După o carieră îndelungată la Petrom, Claudiu a decis să se alăture echipei Dagon devenind rapid un factotum. Este în același timp îngrijitorul și cerberul viei, tractorist iscusit, crescător de câini și, ocazional, model de lenjerie bărbătească.