Români mândri,
de la rădăcini
până peste hotare

Suntem o cramă artizanală mică, cu sete mare de inovație, de alchimie, și de noi gusturi care întruchipează generația nouă și mândră a tradiției românești de vinificație. Ne inspirăm din natură și sărbătorim istoria bogată a vinului românesc cu dăruire și atenție, având o curiozitate deosebită pentru noi combinații, cu cei mai buni struguri pe care îi găsim.

Pe scurt:
Suntem mândri de rădăcinile noastre.
Reinterpretăm tradiția vinului românesc și experimentăm mereu gusturi noi ca o formă de artă.

Joacă educată de la bob la butoi.

Gândim îndrăzneț să
creem gusturi diferite și
să redefinim vinul românesc.
Procesul nostru este simplu: experimentăm cu cantități mici de struguri pe care le creștem conștiincios pe terroir-ul nostru calcaros, îi culegem manual, îi presăm gingaș, ne jucăm cu drojdiile sălbatice, și fermentăm alchimia noastră în butoaie de stejar până ce aromele ating standardele noastre pretențioase.

Echipa noastră

Mihnea Vasilache

Fondator

“Vinul este amprenta culturală și spirituală a unui popor. Poți să citești în vin tradițiile unui neam”, spune Mihnea. “Pentru Dagon, vinul este afirmarea unei povești. În cazul nostru, povestea pământului de la Dealu Mare, o zonă cu un potențial viticol comparabil cu al altor zone celebre din lume.”

Sebastian Ion

Director General

“Vinul este experiență. In el simți pământul vorbind, ploile și soarele, vântul și seceta. Este băutura pe care o făcea bunicul în via scăpată de colectivizare. Vinul nu este vreo formulă chimică amestecând lacom drojdii, enzime și activatori.
Sunt extrem de fericit că am putut să readucem viață într-o podgorie veche de aproape 50 de ani. Că am adus Feteasca Neagră, Albă și Regală în vocabularul criticilor internaționali de vin. Dagon Clan nu este doar un vin. Ci o șansă.”

Mark Haisma

Super Consultant

“Vinul este viață. Sălbaticia și eleganța pământului prinse într-un pahar. Deși fac vinuri de peste 20 de ani, nu am reușit să stăpânesc vinul. Este mereu surprinzător. Te învață că nu tu îl faci pe el ci el te lasă să îl descoperi.
În România am avut norocul să întâlnesc două soiuri incredibile de struguri: Feteasca Albă și cea Neagră de la Dealul Mare. În mâinile potrivite, Feteasca Albă și Neagră pot să stea cu demnitate alături de marile vinuri ale lumii.”

Mihai Rățulea

Oenolog

“Lucrând mulți ani în vinifacție, am văzut multe procese. Dar la Dagon, procesul este: joacă educată și inspirată. Vinul este cea mai nobilă băutură de pe Terra, unde se investește multă muncă și pasiune. Rețeta pentru un vin perfect nu există, și iubesc asta.”

Claudiu Bolborici

Tehnician Vie

“M-am născut și am crescut pe Valea Nucetului, așa că via este acasă pentru mine. Nu sunt doar îngrijitorul ei, este viața mea. Îmi petrec zilele ca tractorist iscusit, crescător de câini și, ocazional, model de lenjerie bărbătească.”

Alexandra Pantilie

Director Vânzări

“Transformarea prin care trece un strugure pentru a deveni un vin excepțional, mă inspiră. Este un proces de transmutație cu care mă identific. Vinul mă învață despre pasiune și disciplină și mă motivează să îmi lărgesc orizonturile.”

TOP