TOTUL PENTRU
JOACĂ ȘI MAGIE

Români mândri,
de la rădăcini
până peste hotare

Suntem o cramă artizanală mică, cu sete mare de inovație, de alchimie, și de noi gusturi care întruchipează generația nouă și mândră a tradiției românești de vinificație. Ne inspirăm din natură și sărbătorim istoria bogată a vinului românesc cu dăruire și atenție, având o curiozitate deosebită pentru noi combinații, cu cei mai buni struguri pe care îi găsim.

Pe scurt:
Suntem mândri de rădăcinile noastre.
Reinterpretăm tradiția vinului românesc și experimentăm mereu gusturi noi ca o formă de artă.

Joacă educată de la bob la butoi.

Gândim îndrăzneț să
creem gusturi diferite și
să redefinim vinul românesc.
Procesul nostru este simplu: experimentăm cu cantități mici de struguri pe care le creștem conștiincios pe terroir-ul nostru calcaros, îi culegem manual, îi presăm gingaș, ne jucăm cu drojdiile sălbatice, și fermentăm alchimia noastră în butoaie de stejar până ce aromele ating standardele noastre pretențioase.

Echipa noastră

Mihnea Vasilache

Fondator

Mihnea vede vinul ca amprenta culturală și spirituală a unui popor. “Poți să citești în vin tradițiile unui neam”, spune Mihnea. “Pentru Dagon, vinul este afirmarea unei povești.
În cazul nostru, povestea pământului de la Dealu Mare, o zonă cu un potențial viticol comparabil cu al altor zone celebre din lume.”

Sebastian Ion

Director General

“Vinul este experiență. In el simți vorbind pământul, ploile și soarele, vântul și seceta. Este băutura pe care o făcea bunicul în via scăpată de colectivizare, nu vreo formulă chimică amestecând lacom drojdii, enzime și activatori.
Sunt de asemeni fericit că am putut să readucem viață într-o podgorie veche de aproape 50 de ani. Că am adus Feteasca Neagră, Albă și Regală în vocabularul criticilor internaționali de vin. Dagon Clan nu este doar un vin. Ci o șansă.”

Mark Haisma

Super Consultant

“Vinul este viață. Sălbaticia și eleganța pământului prinse într-un pahar. Deși fac vinuri de peste 20 de ani, nu am reușit să stăpânesc vinul. Este mereu surprinzător. Te învață că nu tu îl faci pe el ci el te lasă să îl descoperi.
În România am avut norocul să întâlnesc două soiuri incredibile de struguri: Feteasca Albă și cea Neagră de la Dealul Mare. În mâinile potrivite, Feteasca Albă și Neagră pot să stea cu demnitate alături de marile vinuri ale lumii.”

Mihai Rățulea

Oenolog

S-a alăturat echipei Dagon în primăvara lui 2016 după o carieră de succes la Tohani și stagii de pregătire în Africa de Sud. Mihai a absolvit al USAMV București (Viticultură și Oenologie) și este responsabil pentru manufactura vinurilor Dagon sub îndrumarea lui Mark Haisma. Când nu trebăluiește prin cramă, Mihai meșterește la echipamentele de vinificație sau plănuiește transformarea viilor Dagon într-un ecosistem complex.

Claudiu Bolborici

Tehnician Vie

Claudiu este născut și crescut pe Valea Nucetului, la o plimbare de câine distantă de viile Dagon. După o carieră îndelungată la Petrom, Claudiu a decis să se alăture echipei Dagon devenind rapid un factotum. Este în același timp îngrijitorul și cerberul viei, tractorist iscusit, crescător de câini și, ocazional, model de lenjerie bărbătească.

Alexandra Pantilie

Director Vânzări

Pasiunea Alexandrei pentru vinurile de bune s-a dezvoltat pe Coasta Catalană a Spaniei unde a locuit și lucrat peste 15 ani.
Momentan Alexandra este la primul nivel al cursului WSET (Wine and Spirits Education and Trust) urmând să continue până la nivelul de Master Somelier. Promovarea vinului Dagon în întreagă lume este pe primul loc în lista de to do în următorii ani având mare încredere în acest proiect bazat pe soiuri românești.

TOP